pigment-voorpigment-naWat is pigment? Pigment (melanine) wordt gevormd door melanocyten. Melanocyten zijn cellen die in de kiemlaag van de huid liggen. Deze produceren onder invloed van UV-straling melanine en geven het af aan de rondomliggende cellen. Door o.a. aanleg, hormonen, het verouderen van de huid en blootstelling aan zon kunnen verschillende pigmentaandoeningen ontstaan.

MediSkinCare beschikt over lasers om deze aandoeningen te behandelen.

Welke pigmentaandoeningen worden behandeld?

  • Lentigines (ouderdomsvlekken)
  • Epheliden (sproeten)
  • Dermatosis Papulosis Nigra (klein zwart pigment op de wangen)
  • Poiklioderma van Civatte (pigment verschuiving m.n. in de hals)

Hoe gaat de behandeling met de pigmentlaser in zijn werk?

Bij een pigmentbehandeling maakt men gebruik van een de IPL Quantum. Dit apparaat zendt een bundel licht door de huid heen waardoor het pigment verpulverd wordt. Het behandelde pigment valt in de vorm van een korstje na een week af.
Tevens is de Iridex Varilite 532 Laser uitermate geschikt om pigment te behandelen.

Bij een behandeling van de bovengenoemde pigmentaandoeningen wordt er eerst een koude gel aangebracht op de plaats waar behandeld wordt. U draagt tijdens de behandeling een donkere bril ter bescherming van de ogen. Vervolgens wordt het IPL-handstuk op uw huid geplaatst en dringen de lichtpulsen de huid binnen. 
Na behandeling ontstaan er op het behandelde gebied een korstje. Over het algemeen verdwijnt deze na ongeveer 1 week. Hierna zal het pigment verminderd of verdwenen zijn.

Voorbereiding op een behandeling: Wij raden u aan om vier weken vóór tot vier weken na de behandeling uw huid niet bloot te stellen aan zonlicht. Hierbij geldt ook het gebruik van zonnebank en zelfbruiningscrème op de te behandelen lichaamsoppervlakte. Een gebruinde huid kan immers niet behandeld worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? 

Voor een optimaal effect zijn er meerdere behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Bij een intake gesprek kan de huidtherapeut een betere inschatting maken van het aantal nodige behandelingen.