Wijsheid komt met de jaren,zegt men. Maar helaas brengt die hogere leeftijd ook rimpeltjes en vlekjes met zich mee, althans bij mij.

Met mijn veertigste verjaardag voor de deur staande begon ik me toch wel te realiseren dat mijn potje nivea-dagcreme niet meer volstond om mijn gezicht er strak en uitgeslapen uit te laten zien. Ik beschouw mezelf als een nuchtere, enigzins stoere man en heb nooit veel gehad met cremetjes en schoonheidsbehandelingen. Toch ben ik wel ijdel, en rimpels en vlekjes ben ik liever kwijt dan rijk.

Via een vriendin ben ik bij Malika gekomen. Enigzins sceptisch, dat wel. Ze zou me vast wel het één en ander aan middeltjes gaan aansmeren, verwachtte ik. Maar het tegendeel was waar! Malika gaf me eerlijk en goed advies, stelde me veel vragen en kwam erg professioneel en ervaren op mij over. Dit stelde me gerust. Op haar advies heb ik een anti-aging behandeling ondergaan. Rimpeljes zouden vervagen en ik zou er wakkerder en frisser uit gaan zien. Ik was benieuwd. De behandeling voelde heerlijk aan en bij alle handelingen legde Malika me uit wát ze deed en wáárom ze dat deed. Toen ik na afloop in de spiegel keek, herkende ik mezelf bijna niet meer. Wat een fris en open gezicht had ik weer. Ik voelde me werkelijk 10 jaar jonger! Het resultaat is ook de dagen erna nog gebleven. En nu, na meerdere bezoeken aan haar te hebben gebracht wordt het effect van de behandelingen permanenter. Ik ben volledig om.

Ik kan Malikaskin aan iedereen aanraden, vrouw én man.

Malika, tot gauw meid!

Patrick Lalleman.

Verschil tussen de huid van de man dan die van de vrouw

Naast de gezichtsbeharing, zijn er wezenlijke verschillen tussen de huid van een vrouw en van een man. Het mannelijk hormoon testosteron maakt dat de huid van een man gemiddeld 25% dikker is dan die van een vrouw, ook is een mannenhuid steviger en de talg en de talgproductie is ook anders. Na de pubertijd maakt de huid van mannen (ook weer onder invloed van hormonen) meer talg aan dan die van vrouwen. Dat is ook de reden dat jonge mannen vaak langer last hebben van onzuiverheden.

Mannen hebben een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Omdat we aan de mate van collageen goed de tekenen van veroudering kunnen afleiden, lijkt het soms alsof een vrouwenhuid 15 jaar ouder is dan die van een man. Toch is een mannenhuid veel minder goed bestand tegen de zon dan een vrouwenhuid. Mannen gebruiken over het algemeen minder snel producten met een SPF en daardoor is huidveroudering beter zichtbaar. De veroudering als gevolg van deze zonschade heft dan vaak de voordelen van een trage biologische veroudering op, waardoor een man er op latere leeftijd toch ouder uitziet dan een vrouw.

Gunt u uw huid de hoogst mogelijke kwaliteit?

Kies dan voor de beste huidverzorging voor u huid. Met behulp van de Malikaskin specialiste verzorgen wij een professionele manbehandeling en  het juiste manproduct-advies voor thuisgebruik. Malikaskin zorgt voor maatwerk omdat iedere huid uniek is.

Tips bij het scheren

Voor een glad scheerresultaat en een gezonde huid komt meer kijken dan alleen een mes dat over de huid glijdt. Hierbij tips voor een goede voorbereiding van de huid de juiste scheerproducten en de juiste nabehandeling voor een super glad scheerresultaat .

• Scheer uzelf na het douchen dan zijn haren en huid zachter.

• Let op de haargroeirichting: om te weten hoe die loopt moet u een paar opeenvolgende dagen na het scheren met uw hand over de baardgroei gaan.
Scheer met de haargroei mee.*

• Gebruik geen alkalische producten zoals scheerschuim en scheerzepen, die drogen de huid uit.

• Gebruik geen eau de toilette op uw gezicht of after-shave producten met alcohol, want die kunnen de huid irriteren en ze tasten ook het beschermende laagje van de huid aan.

• Scheer met de juiste druk en met een vaste en vloeiende beweging in banen van een paar centimeter. Te hard drukken geeft geen gladder scheerresultaat maar eerder irritatie. • Spoel het mes na iedere scheerbaan met heet water af.

• Gebruik een scherp en schoon mes . *Bij een zware, stugge baardgroei kan u eventueel tegen de haargroeirichting in scheren. Maar pas nadat u eerst met de haargroeirichting mee hebt geschoren. Korte haren hebben minder snel de neiging in te groeien. Breng wel opnieuw het scheerproduct aan voordat u voor de tweede keer gaat scheren.

Ingegroeide haren ontstaan vaak wanneer de haren heel kort worden geschoren of tegen de haargroei in en dan in het omringende weefsel gaan groeien. Soms klapt de haar ook dubbel en komt in zijn eigen follikel terecht en groeit dan naar binnen in plaats van naar buiten. Het lichaam herkent ingegroeide haren als lichaamsvreemd, net zoals bij een splinter. Het afweermechanisme wordt actief waardoor de huid rood wordt, gaat jeuken en bultjes ontstaan die uiteindelijk ontstekingen kunnen worden.