Eet en smeer je huid geZONd
Zon doet veel goeds en maakt een berg endorfine aan: je voelt je supergoed en gezond met een zongebruinde huid. Maar…
We onderschatten in Nederland helaas nog steeds de gevolgen van onbeschermd de zon in. Redenen kunnen zijn omdat de huidschade zoals ouderdomsvlekken, rimpels, slappe huid zich pas later aandienen, of omdat wij in ons kikkerlandje nog steeds denken dat de zon hier niet zo fel is, maar misschien ook omdat wij bang zijn minder bruin te worden met zonnebrandcrème op onze huid.
“antioxidanten die je huid beschermen tegen de zon worden steeds vaker in zonnebrandproducten verwerkt, maar je kunt antioxidanten ook eten”
Terwijl er is maar één echte anitirimpelcrème en dat is zonnebrandcrème! Een goede zonnebrandcrème bevat filters die de huid beschermen tegen UVA- en UVB-straling. Maar wist je dat antioxidanten je huid zowel vanbinnen als vanbuiten beschermen tegen zonschade? Vitamine E, vitamine C, cafeïne, Q10, zijn antioxidanten die je huid beschermen tegen de zon en worden steeds vaker in zonnebrandproducten verwerkt. Antioxidanten kun je ook eten. Denk aan paprika, sinaasappel, tomaten, zwarte bessen, kiwi, broccoli, maar ook zwarte chocolade is een sterk antioxidant.
Ga slim de zomer in en vraag je huidspecialist welke zonnebrandcrème met welke factor voor jouw huid geschikt is en haal vandaag nog je portie antioxidanten aan groente en fruit in huis. Pas dan ben je summerproof!